Hvordan dele andres historie på Instagram til din egen eller sende den som direktemelding
Historier på Instagram lar deg publisere innlegg slik at dine følgere ser hva som skjer, men etter 24 timer utløper de (med mindre du legger dem til dine Høydepunkter på Instagram).
- Hvis du ble merket, kan du dele andres Instagram-historie til din egen.
- Hvis du ikke ble merket, kan du dele Instagram-historien via direktemelding.
- Hvis du vil dele en Instagram-historie utenfor appen, kan du kopiere lenken og sende den via tekstmelding eller e-post.
Innenfor dette vinduet er det mulig å dele en Instagram-historie med andre – eller plassere den på nytt i din egen historie – men det er noen få betingelser.
Her er informasjonen du trenger for å kunne dele Instagram-historier.
Hvordan dele en historie på Instagram
For å dele andres historie på Instagram i din egen historie, må du være merket. Hvis du vil at alle skal se det, må den opprinnelige oppretterens konto også være offentlig.
Hvis du ikke er merket i historien, kan du likevel dele den via direkte meldinger på Instagram eller kopiere lenken og dele den eksternt via e-post, tekstmelding eller annen sosial plattform.
Pakker for Influencere -> Instagram-følgere og likes, views av høyeste kvalitet for din profil!
Hvordan dele andres historie med din egen historie
Du kan dele andres historie med din egen historie hvis de merket deg og kontoen deres er offentlig. Hvis kontoen deres er privat, vil ikke noen som ikke følger den opprinnelige forfatteren kunne se historien.
Hvis du ikke ble merket i noen sin historie, vil du ikke kunne dele den til din egen. For å lære mer, les veiledningen vår om hvordan du videresender en historie på Instagram.
Rasktips: Du kan også dele ethvert innlegg til din egen Instagram-historie hvis den opprinnelige forfatteren har en offentlig konto.
Her finner du instruksjoner om hvordan du deler en annen historie til din egen:
- Åpne Instagram-appen på en enhet med Android eller iOS.
- Trykk på papierflyikonet i øvre høyre hjørne av skjermen.
- Velg en samtale med meldingen fra Instagram-brukeren som merket deg i historien sin.
- Trykk på alternativet Legg til i historien i meldingen.
Gjør eventuelle justeringer og legg historien til din konto, som om du normalt ville legge den til i historien din på Instagram, og trykk deretter på pilen som peker til høyre i nedre høyre hjørne av skjermen.
- I popup-vinduet må du kontrollere at du har merket av for bryteren Din historie, og deretter trykke på knappen Dele.
- Til slutt trykker du på knappen Ferdig for å publisere Instagram-historien i dine egne historier.
Hvordan sende Instagram-historie som melding
Du kan også dele en historie privat ved hjelp av Instagrams direktemeldinger, selv om du ikke ble merket i historien.
Her er hvordan du gjør det.
- Åpne Instagram-appen på en enhet med Android eller iOS.
- I historielisten øverst trykker du på historien du vil sende.
- Trykk på de tre prikkene i øvre høyre hjørne av skjermen.
- I popup-menyen trykker du på alternativet Del til…
- Hvis du ser en Instagram-følger du vil dele historien med med det samme, trykker du på dem; ellers velger du Instagram-appen fra listen over apper.
Rask tips: For å sende en lenke til visning av historien på Instagram til hvem som helst, kan du også velge en annen app, for eksempel Facebook, Gmail eller Meldinger.
- I popup-vinduet velger du Instagram-følgere du vil vise historien til ved å trykke på dem.
- Etter å ha valgt mottakere, trykker du på Del-knappen nederst i popup-vinduet.
Mottakerne vil motta en Instagram DM-melding med en lenke for å se historien.
Hvordan dele story utenfor Instagram
Du kan dele historien eksternt ved å kopiere lenken og sende den via e-post, tekstmelding eller andre sosiale plattformer.
- Åpne Instagram-appen på Android- eller iOS-enheten din.
- I historiepanelet øverst på skjermen trykker du på historien du vil sende.
- Trykk på de tre prikkene i øvre høyre hjørne av skjermen.
- I popup-menyen trykker du på Kopier lenke og kopierer historienes URL til enhetens utklippstavle.
5. Lim inn lenken i meldingsfeltet i appen du vil dele med (for eksempel Gmail, WhatsApp eller tekstmelding), og klikk på Send-knappen.
Slik sikrer du deling av egne historier
Det er flott å dele andres historier, men det er gøy å la andre dele dine også. I kontoinnstillingene kan du sikre at Instagram-historiene dine kan deles.
- Åpne Instagram-appen på Android- eller iOS-enheten din.
- Trykk på profilbildeikonet i nedre høyre hjørne av skjermen.
3. Trykk på hamburgermeny – tre horisontale linjer – i øvre høyre hjørne av skjermen og velg Innstillinger.
- Trykk på Personvern-alternativet.
- Trykk på History-alternativet.
- Under Deling må du sørge for at veksleknappene Tillat deling til history og Tillat deling til meldinger er aktivert. Hvis de ikke er det, skyver du vekslingsknappen til høyre for å slå dem på.







Michal Záruba je specialista na digitální marketing a konzultant v oblasti sociálních médií a SEO. Více než 8 let pomáhá značkám růst online prostřednictvím strategického obsahu, optimalizace pro vyhledávače a efektivní komunikace na platformách jako LinkedIn, Instagram a YouTube.
Na svém blogu sdílí praktické tipy o tom, jak propojit SEO, sociální sítě a brand building do jedné funkční strategie. Zaměřuje se na to, jak firmy mohou využít moderní nástroje a algoritmy k tomu, aby jejich značka nezískala jen dosah, ale i důvěru.
Když zrovna netvoří obsah, přednáší o digitálním marketingu, školí týmy a sleduje nové trendy v AI a vyhledávání.